Thursday, March 24, 2011

Kuala Lumpur, Malaizija


Kuala Lumpur – trumpa stotelė skrendant iš Indonezijos į Šri Lanką, kuriai skyrėme dvi dienas. Ypatingai spalvingas ir kontrastų pilnas miestas, per trumpą laiką iš varganos lūšnynų gyvenvietės išaugęs į tikrą 21-ojo amžiaus metropolį su aukščiausiais Azijoje dangoraižiais bei besiveržiančia pirmyn tarptautine prekyba. 1857 metais alavo ieškotojai iš Kinijos atsitiktinai įkūrė laikiną stovyklą dviejų upių, Klang ir Gombak, santakoje, nuo kurios ir kilo Kuala Lumpur pavadinimas – „purvina santaka“.

Tik atvykę į Kuala Lumpur, iš karto patekom į Chinatown. Hmmm....visų pirma – maisto maisto maisto, pamalonint savo skrandžius kažkuo įvairesniu nei pusantro mėnesio valgytų Nasi Goreng ir Gado-Gado :) Chinatown – tikras rojus, ten yra visko: valgių įvairiausiems skoniams, saldumynų bei gėrimų pasirinkimas ir, žinoma, gausus MIU MIU, PRADA, LACOSTE, CHANEL, VERSACE ir kitų garsių prekių pasirinkimas už ypatingai patrauklią kainą :)


 


















Džiaugiuosi naujais Miu Miu akiniais ir Lacoste pinigine:


Už Chinatown – vadinamoji Little India: indiška šventykla, kvepianti smilkalais, bei keli indiško maisto restoranėliai – niam niam niam.







Vietiniai malajai koncertuoja naujai įrentoje mugėje Little India rajone:

 
 Šitų neįsigijau, nes be "brendo":

Metro:




Saulei besileidžiant nuėjome apžiūrėti žymiųjų Kuala Lumpur dangoraižių PATRONAS TOWERS, kurie apšviesti iš tiesų atrodo įspūdingai. Viduje, kurio dizainas modernumu neatsilieka nuo išorės, įsikūrusi filharmonija, ofisai bei žymių prekių ženklų parduotuvės. Už jų – parkelis su sinchroniškai šokančiais fontanėliais ir krūva besifotografuojančių nuotraukoms „aš čia buvau“.








Sekančią dieną, vakarop, nuslūgus sekinančiam miesto karščiui, išsiruošėme pasivaikščioti po miesto parkus: drugelių, paukščių, orchidėjų, stirnų ir kitus. Buvo keista tokio triukšmingo, painaus, apgaubto betono džunglėmis ir smogo metropolio pačiame viduryje aptikti tikrą idilę – nesigirdėjo nei automobolių triukšmo, įkvėpti pagaliau buvo galima pilnais plaučiais, aplink įvairiausiais garsais čiulbėjo paukšteliai, o oras kvepėjo žaluma.... Džiunglės miesto vidury. Kinai – alavo ieškotojai, turėjo ką veikti, kol visa tai iškirto.... Vidury šios idilės įsikūrusi viena pagrindinių miesto mečečių, pastatyta apie 1963 metus. Turistai į ją neįleidžiami, tad pasivaikščiojome aplinkui.



Miestas:







Tad tiek tos purvinos bet žavingos savo chaosu pelkės. Jau iš vakaro išvažiavome į oro uostą, kuriame naktis geriant kavą, naršant internete, rašant blogus ir tvarkant nuotraukas prabėgo net nepastebėta. Iš ryto mus pasitiko spalvotų sarių, sarongų ir besiplaikstančių sijonų šleifai…. Štai čia jau panašiau į Little India - Šri Lanka :)

3 comments:

  1. faina. O tu atrodai kaip manekene.

    ReplyDelete
  2. Labai ispudingos lusnu+dangoraiziu foto! :) O del manekenes mama teisi :)Ypac dabar, su MiuMiu akiniais ir Lacoste pinigine...

    ReplyDelete